+ 69 - 41 | § Bainca van der Kraan

"praktijk en teorie, is vaak een probleem maar wil nie zeggen dat je anders bent"
Vergeet P.Kouwes, hier is BAINCA! Voor de vaste bezoekers van Retecool.com was ze al langer een begrip: Bianca 'Bainca' van der Kraan, de eigenares van het uitzendbureau met de mooiste url van nl: www.uitzendenbemiddelingsbureaubiancavanderkraan.nl
Lees de soap na bij de reet (deel I, deel II, deel III) en tjek dan de afscheidsbrief:

Beste mensen,

Het bedrijfje is gestopt. Waarom zult u denken (de genen die ik wel heb geholpen)
In nederland hebben minder bedeelde mensen geen plaats, Ze woorden in de zeik gezet, en als gek bestempelt.

(klik verder...)


+ 56 - 42 | § Jan doet wat ie kan...

Sex, WOW, we weten allemaal wat dit is. Toch? Nou anders JAN wel. Sexverhalen, limmeriks over sex, kortom literair wonderkind.

(klik verder...)


+ 54 - 49 | § Help IKEA de winter door

Het gaat niet zo goed met IKEA, althans in ideologische zin. In de brochure weten ze hun concept vriendelijk en eerlijk aan de man te brengen. In de praktijk blijkt echter dat arme kleine kinderen, uit even arme landen, jouw Billy in elkaar klussen. Ook word ik ziek van het getutoyeer in de toonzalen. Als klant wil ik serieus genomen worden, dus wil ik worden aangesproken met: 'U', en 'Meneer, wat kan ik voor U doen'. Dat is één ding wat er beter kan aan IKEA. Een ander ding zijn de benamingen van de meubels, die sluiten vaak niet aan bij de belevingswereld van de niet-Scandinavische medemens. De mens is een talig wezen, dus ik en u ook, daarom kunnen we hier op PF.org het noodlijdende concern een handje helpen. Verzin hieronder nieuwe namen voor nieuwe IKEA-meubelen.+ 56 - 45 | § Jack Spijkerman eindelijk weg bij die vreselijke VARA

Groot nieuws natuurlijk, Jack Spijkerman, moeilijke huid, gaat eindelijk weg bij de VARA. Hij tekende een contract bij Tien. Wij bij Panzerfout zijn het er unaniem over eens: "Dat had ie veel eerder moeten doen!" Webloggend Nederland vindt het maar mooi stom; zakkenvuller, links lullen rechts vullen, etc. Mijn vriendin echter, die hier niet herkenbaar in beeld wil worden gebracht, gevraagd naar een reactie: "ik weiger sorry, jack is gewoon saai". Nou daar heeft ze gewoon de kop van het paard tussen de benen, want gelijk heeft ze!

(klik verder...)


+ 62 - 44 | § Rutte Schmutte

Ja sorry hoor, sommige dingen kun je niet hard maken, maar ik denk dat Rutte een lul is. Dat dit politiektalent geen mooie gek is, is zo klaar als een klontje, maar dat ie dom is, is minder bekend. Dit is niet alleen te danken aan z'n daadwerkelijke liberale-gelultalent, hier over zo meer, maar ook aan de onzin die tegenstanders van z'n leerrechten en differentiatie van het collegegeld, uitkramen. Vooral die praatjes over goede en gemotiveerde studenten is lariekoek op z'n saaist gebakken (En ja, MeneerTim, dit heb ik in het fietsenhok gehoord ja!)

(klik verder...)


+ 59 - 52 | § De nodige vuiligheid

De Bever heeft de wonderlijke gewoonte af en toe plaatselijke sufferdjes te lezen. Je komt er mooi spul in tegen: neem nou deze: de vers aangelegde Urker sportveldjes worden met enige regelmaat door onbekenden 'beklad'. Recentelijk vonden we er een hakenkruis, een tweetal white power-symbolen, een SS-rune, een penis in ontspanning en een stukje slam poetry (een primitief-naieve nijntje met onderschrift 'power'). Goed, het is zestig jaar geleden enzo, maar zouden we toch niet geschokt dóen?
Rein Brands van Stichting Sportpromotie Urk noemt het 'dweilen met de kraan open'. Het is gewoon erg jammer hoe sommige jeugd om denkt te moeten gaan met het sportveld.
Prima line, Rein. Als de jeugd écht respect voor het nazidom toonde, zou ze zich wel in rotten van honderdtwintig laten disciplineren!+ 51 - 58 | § Opheldering graag!

Tja, als de sfeer hier op PF.org zo verziekt is, wil ik graag een motie van wantrouwen aanvragen jegens het bestuur ofzo. Zat ben ik het: de snoepreisjes van de directeur, de onduidelijke, onoverzichtelijke en sterk verouderde statuten en het ideologisch vacuüm waar niemand meer uit weet te komen. Kornuit wil voor degelijk journalistiek staan, maar als hij het bestuur niet achter zich weet, dan wil hij daar best zijn konsekwenties uit trekken. Als we met z'n allen niet pal achter de neo-moderniteit staan en als er geen opheldering komt over degene die mij op een lafhartige manier probeert op te heffen, dan zie ik geen andere weg mijn acte van verlatinghe te tekenen. Mag ik de Super-Adim achter me weten of wat? En mag ik aannemen dat de Super-Adim alles in staat zal stellen de pleger van het hierboven beschreven delict te traceren en juridisch te vervolgen? Tevens vraag ik hierbij loonsverhoging, als het bestuur op snoepreis kan, mag de rest toch ook delen in de welvaart, me dunkt? Ja, toch?+ 52 - 56 | § Putin in het nauw?

Na het verdwijnen van pro-Putin machthebbers in de Oekraïne en Kirgizië onder grote binnenlandse druk en 'fluwelen revoluties', lijkt La Putin nu ook in eigen land steeds meer invloed te verliezen: niet alleen kwam recentelijk Condoleezza Rice hem de les lezen, maar nu is er ook nog eens een of andere bergachtige rotprovincie die zijn pro-Putin gouverneur geestelijk kapot wil maken en ook weg wil hebben. Arme Vladimir...+ 53 - 43 | § Action Painting

Er is weer eens gedoe over een aquarelletje van Hitler.
Hoevelen van u hebben de broddelwerkjes van de NS-lafbek AH uit Braunau ooit gezien? Weinigen? Dat dorst ik reeds vermoeden!
Was Museum of Bad Art u al too much, kijk dan vooral niet verder! (Waterverf Alert)

(klik verder...)


+ 45 - 47 | § Eurojippiejippie-nee

Iedereen vanmorgen de folder ontvangen? Een folder over de Europese grondwet. De vraag die kiesgerechtigden mogen beantwoorden, luidt: "Bent u voor of tegen de instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa?" Balkendende is voor, PF.org is voor, maar Eurodusnie en Geert W. zijn tegen. Die laatste wil de gulden terugdraaien. Eurodusnie helpt hem een handje.

(klik verder...)


+ 56 - 50 | § The place to be: de Brabo-show

U heeft er lang op moeten wachten, maar hier is ‘ie dan, de Brabant-aflevering in The place to be. De serie die u vertelt waar je wel en niet moet gaan wonen. Ga ik hier al een tipje van de sluier oplichten? Hmmm… ik ben daar voorzichtig mee. Maar laat ik dit zeggen: wat fascisme was voor Mussolini, dat is gezelligheid voor Brabant.

(klik verder...)


+ 49 - 60 | § Heb je niets wilders?

Terwijl de Ayaan furore maakt in de VS, zit Geert Wilders opgesloten. Hier op PF.org een pica van z'n cel in Kamp Zeist. Precies daar, waar 5 jaar geleden de Libiërs van Lockerbie opgesloten zaten.

(klik verder...)


+ 55 - 50 | § Yes, it is because you have a moustache.

De benoeming van John R. Bolton als VS-ambassadeur bij de Verenigde Naties, waar wij eerder over berichtten, lijkt steeds meer op losse schroeven te komen staan. Na hevige protesten van de Democraten in de vergadering van de senaatscomissie voor buitenlandse zaken, beginnen nu ook een aantal Republikeinen openlijk te twijfelen of het wel zo verstandig is om de benoeming van Bolton officieel te bekrachtigen. Mijn voorspelling: de Bush-administratie douwt gewoon door en de Democraten eindigen weer huilend op de senaatsvloer: "Wheheheh! Het is niet eerlijk!"+ 52 - 50 | § Habemus Papam

RATZINGER DE R.K. LAFBEK! HIJ IS BINNEN LEUTE!
En hij gaat voortaan door onder de naam Benedictus de Zestiende, Bisschop van Rome.+ 54 - 43 | § The Happy Hooligan: Urban Lower Class Self-Definition Meets French Interwar Writer Céline In A Clash Of The Blood-Tipped Pencils

Feyenoord-Ajax dus. Voordat u zich verliest in hoogvoorspelbare afkeuring van de rellen, kijkt u ook eens naar het profijt dat de samenleving kan trekken van het hooliganisme. Vandaag kijken we in het bijzonder naar de literaire winst.

Het is goed gebruik dat hooligans na een goeie matpartij beelden op het internet plaatsen. Ook deze keer vinden we een mooi verzorgde fotopagina. (ga naar foto's > 2004/2005 > feyenoord-ajax) Voor vandaag interesseren ons vooral de foto-onderschriften. De schrijvende anonymus, die tot het Feyenoordkamp gerekend moet worden, heeft bedoeld of onbedoeld de Nederlandse literatuur een nieuwe wending doen nemen.

Bij eerste lezing valt onmiddellijk op dat de schrijver een volmaakt eigen klank lijkt te hebben. Hier geen Grunbergeske ironie of De Winterig moralisme - dit is jong, wild, stomend, ja hitsig proza! Jan Cremer gaat met pensioen, maar zijn opvolger lijkt eindelijk klaar te staan. Leest u even mee?

De avond voor de wedstrijd eerst wat eten... En natuurlijk ook veel drinken… Sommige waren dus goed naar de klote... Zo ook de C1000 hooligan....De neuzen kwamen weer niet komen opdagen… Helaas want de neuzen lagen klaar...

(klik verder...)


+ 61 - 45 | § Dude van de Dag III

Ach ja, Dude van de Dag, ik dacht er dus weer eentje gevonden te hebben. Tjek z'n kop. Typisch, ja toch? Maar goed, meneer Hols blijkt mediaman en nu Channel Director bij MTV te zijn, en ja, dan heb je wel een vinger in de pap! Vooral deze laatste site (zoek op Hols) is natuurlijk erg interessant, ze zijn namelijk voor strijd, solidariteit & socialisme, thema's waar Hols overduidelijk een broertje dood aan heeft: "Logisch dat de KRO Toen was geluk heel gewoon van de buis heeft gehaald, daar kun je namelijk helemaal geen geld aan te verdienen." Nou die is voor jou, Maurice!

(klik verder...)


+ 56 - 46 | § Babylon, maar dan anders...

Liefhebbers van film noir en extreem maar ook filmisch verantwoord gebracht geweld: u bent in goede handen bij Frank Miller en Robert Rodriguez, regisseurs van de Box-Office topper Sin City die op dit moment in de VS een groot succes is. De namen liegen er ook niet om: Bruce Willis, Mickey Rourke, Rosario Dawson, Jessica Alba, Benicio Del Toro, Nick Stahl, Elijah Wood, Clive Owen en Brittany Murphy staan ondermeer op de payroll van deze film noir, gebaseerd op de duistere comic-serie Sin City van Frank Miller. Check hier de trailers en hier de rating van 8,3 op IMDB.

(klik verder...)


+ 46 - 51 | § Apeldoorn zien, en dan sterven!

Ik kan het iedereen aanraden: stap op een loze zondagmiddag op de trein naar Apeldoorn, en bezoek daar het ontzettend pittoreske centrum. Apeldoorn is een stad/dorp (doorhalen wat niet van toepassing is) van tegenstellingen: Enerzijds bijvoorbeeld, klinkt het chic, anderzijds, is het super treurig. Enerzijds heeft het een lange winkelstraat, anderzijds zijn de gebouwen er maximaal twee verdiepingen hoog. Volgt u mij in mijn werkelijk fascinerende reis door het onbekende. Gelukkig had ik mijn camphone bij, zodat dit avontuur vastgelegd kon worden in een pakkend fotoverslag...

(klik verder...)


+ 59 - 53 | § Olivia

Tja, via's zijn hip, dus ook PF.org moet er aan geloven: Chicks don't like soft dudes. They might lie and say they do, but they don't. (Sorry boys, toch die eq-test nog bruter invullen.)+ 53 - 58 | § The World vs. Unilever

Unilever is het eindelijk zat! Het moest maar eens voor eens en altijd afgelopen zijn met het goedkope gecopycat van Albert Heijn! De vaste AH-klant zal het niet onopgemerkt gebleven zijn: Albert Heijn-huismerk producten lijken qua design (en ook smaak, overigens) verdammt veel op klassieke A-merken van Unilever (alleen zijn ze vaak goedkoper! BAH!) Mocht je regelmatig in de Appie vertoeven zonder dat de overeenkomsten je op zijn gevallen: Overstelpend incriminerende bewijslast vindt u onder 'klik verder...'

Update: Gelukkig slaan ze in Zweden nu terug naar die stink-kapitalisten die zich Unilever noemen! Het zijn namelijk gewoon een stelletje fukking lonsdalers daar bij Oenieleefer! Het nieuwste ijsje van hun Zweedse dochtermaatschappij - "Nogger Black" - is een totale racial slur, volgens het Zweedse Centrum Tegen Racisme... Zeker als je het kansarme afro-amerikaanse ghetto/gangsta logo ziet waarmee het ijsje aan de man gebracht wordt. Bruut!

(klik verder...)


+ 50 - 57 | § Full Metal Jacket

Ondertussen in Hilversum... een gezellige schietpartij in een woning met vijf doden als resultaat. Wat doet Man Bijt Hond met dit nieuws? En wat is er met het poldermodel gebeurd? Extragratis tip voor Panzerfaust.org-bezoekers: overleg eerst eens voordat je schiet!

Update I: De (zelf)moordenaar blijkt een agent te zijn. Geenstijl heeft ook vermoedelijke foto's van de gast gevonden. Tering...+ 58 - 40 | § Excellentie, Sterf!

Jaja, hierarchie mag weer. Staatssecretaris van der Knaap wil dat we hem weer met excellentie aan gaan spreken.

"De staatssecretaris ergert zich ook aan de de cultuur van het elkaar aanspreken met de voornaam. Dat haalt volgens hem "de status van bewindslieden helemaal onderuit." Hij zag een keer toenmalig vice-premier Jorritsma uit een vergadering komen. "Ze zocht haar chauffeur, die over het Plein schreeuwde: Annemarie! Ik ben hier! Dat is voor mij de wereld op zijn kop."

(klik verder...)


+ 58 - 41 | § Pheauteaus

Merlijn Doomernik is fotograaf. En heel geen slechte. Levi & Sadeghi,  Martin Ros, Ivo Opstelten, Theo van Gogh, Jan Blokker, ze zagen allemaal hun ziel in het apparaat verdwijnen.+ 56 - 53 | § De vijfde kolonne!

Kansloze jongeren zijn vervelend. Het voornaamste wat je van het 'oprukkende' moslimfundamentalisme zeggen kan, is dat het een tamelijk ongezellige beweging is. Als die twee elkaar vinden, 'oei oei oei' (Mark Twain). Nou wil de Bever niemand angst aanjagen of ophitsen (stel je voor!), maar kijkt u gewoon even hoe het er toegaat in de Brusselse buitenwijk Molenbeek. En huiver desnoods.+ 52 - 59 | § Dude van de Dag II+ 46 - 59 | § Databank voor neologismen en sjieke woorden

Op het gevaar af paternalistisch over te komen, het volgende. De leesclub van NRC-handelsblad wil het 'samen hebben over goede boeken'. Wij van Panzerfaust.org willen, for the time being, het samen met u hebben over neologismen en chique woorden (hippe woorden zijn ook van harte welkom). Deze woorden kunt u vervolgens gebruiken in uw hedendaagse verbale communicatie, waarbij u uw vrienden versteld zal doen staan! Om u tegemoet te komen hebben we daarom besloten hieronder een databank aan te leggen van neologismen en chique woorden. Post uw favoriete neologisme of chic woord! Natuurlijk doet u dit niet voor niets. In overleg met de Super-Adim hebben we een geweldige hoofdprijs weten samen te stellen, namelijk: de sleutels, voor de duur van een week, van de Super-Adims woning!+ 54 - 67 | § Fout Vastgoed

"Vastgoedhandelaren zijn hele gewone mensen", aldus Harry Mens, de man die wijlen Willem Endstra, een dag voor diens liquidatie, in zijn televisieprogramma liet uitleggen dat hij absoluut geen banden had met de onderwereld. "Deze branch is in niets fouter dan elke andere." Jaja, tuurlijk, hm hm, dat saal wel. Maar goed, we geloven je...+ 60 - 45 | § Zo solliciteer je dus niet

Krijg net van een van mijn extrasuperdeluxe en betrouwbare informant een meeltje, met een fijne, hilarische boodschap. De oorspronkelijke auteur van het meeltje is zojuist afgestudeerd (rechten) en op zoek naar een baan. Je kent het: old-boys-network, dus pikko gaat via-via op zoek. Hij meelt een oude vriend. And this is were the hilariteit comes in: hij gebruikt een verkeerd i-meel adres, waardoor het meeltje terechtkomt bij een advocate van Houthoff-Buruma advocaten! Zeg maar dag tegen die carrrierre!

[Meeltje zie hieronder]

(klik verder...)


+ 48 - 53 | § "The life of man: solitary, poor, nasty, brutish and short."

In de V.S. maakt de 22-jarige Marty Beckerman op dit moment furore met zijn in februari verschenen boek "Generation S.L.U.T. A Brutal Feel-Up Session with Today's Sex-Crazed Adolescent Populace" - waarbij S.L.U.T. staat voor Sexually Liberated Urban Teens, dat spreekt voor zich. Als 17-jarige schreef Beckerman al het redelijk succesvolle "Death to All Cheerleaders: One Adolescent Journalist's Cheerful Diatribe Against Teenage Plasticity", niets meer of minder dan een tirade tegen alles wat dom en van zijn eigen leeftijd was.

In zijn nieuwe super hippe werkje (want half-journalististisch essay, half-fictieve roman) verkent en veroordeelt de vleesgeworden zelfoverschatting Beckerman in een van blasfemie en onkuisheden doorspekte stijl ("I mean what?! Fuck!") de losgeslagen seksualiteit van de moderne Amerikaanse adolescent. Beckerman, een Alaska-grown dude met Joodse voorouders, werpt zich al een paar jaar op als literaire woordvoerder van Generation Y, dat wil zeggen, de huidige tieners en twintigers. Zijn borstgeklopt begint blijkbaar te werken, want anderen, met name babyboomers, beginnen Beckerman te zien als dé woorvoerder en kriticaster (maar ook enfant terrible) van Generatie Y.

(klik verder...)


+ 61 - 57 | § Denk mee, met Kornuit, over je toekomst

Er komt een dag dat je je scriptie inlevert, de deur achter je dicht doet en het keiharde 'echte' leven noodgedwongen in stapt. Tenzij je je weet in te schurken in het academisch bastion en daar nog vier jaar delicious important onderzoek doet. Maar nu zit ik met een probleem en dat probleem maak ik meteen ook de uwe. Kijk, die promotie komt er wel natuurlijk. Onderwerp en titel van het proefschrift, geen probleem: Neo-modernity, met de klinkende ondertitel: An insight in dialectical change in scientific thought since the late high Middle Ages through the eyes of post-Popperian visions and analyses and the creation of a new scientific paradigm: eenheid in verscheidenheid. Tot zover niks aan de hand, maar wat zet je precies in het voorwoord? Wie en hoe bedank je? Ik dacht bijvoorbeeld aan: 'Vooral voor mezelf'. Of: 'Kornuit, hartelijk bedankt voor de prettige samenwerking', 'I rapresent my homies: thanx dudes!' en 'Niets te danken'. Andere suggesties zijn hieronder van harte welkom!+ 57 - 54 | § Citaat van de week

"Ik dacht dat liefde leuk was"

Maggie Gyllenhaal in Celebrity Magazine (Your Musthave Styleguide, December 2004)+ 51 - 54 | § Mohammed B.: Full Monty?!?

Gelukkig ontgaan mij een hoop dingen: Samir A., Charles en Camilla, Age Coins, minima. Mensen maken zich er druk om, maar, (hoppa) ik heb wel wat beters te doen: aftrekken, Bobo's in the Bush kijken. Maar vandaag toch even ein wenig betrokkenheid. Mohammed B. was namelijk bij de rechtbank. Helaas kwam B. niet voor een goed stukie Islam-Propaganda-toneel of om te vertellen "Hoe het nou is in het Pieter Baan?", nee, deze Robin Hood uit Mekka (ohhh, LOMP!!!) kwam om "iets recht te zetten". Volgens justitie zou zijn broer een document uit het penitentiaire ziekenhuis in Schevingen naar buiten hebben willen smokkelen. "Nee, dat ligt genuanceerder!" WOW, vertel... "Nee, dat was het." Ai, jammer, echt heel jammer...


UPDATE 13.26: Trouwens, Theo RIP, Mohammed B., lekker belangrijk. Wat maakt één zo'n dooie nou uit? nu.nl+ 51 - 54 | § Mohammed B.: Full Monty?!?

Gelukkig ontgaan mij een hoop dingen: Samir A., Charles en Camilla, Age Coins, minima. Mensen maken zich er druk om, maar, (hoppa) ik heb wel wat beters te doen: aftrekken, Bobo's in the Bush kijken. Maar vandaag toch even ein wenig betrokkenheid. Mohammed B. was namelijk bij de rechtbank. Helaas kwam B. niet voor een goed stukie Islam-Propaganda-toneel of om te vertellen "Hoe het nou is in het Pieter Baan?", nee, deze Robin Hood uit Mekka (ohhh, LOMP!!!) kwam om "iets recht te zetten". Volgens justitie zou zijn broer een document uit het penitentiaire ziekenhuis in Schevingen naar buiten hebben willen smokkelen. "Nee, dat ligt genuanceerder!" WOW, vertel... "Nee, dat was het." Ai, jammer, echt heel jammer...


UPDATE 13.26: Trouwens, Theo RIP, Mohammed B., lekker belangrijk. Wat maakt één zo'n dooie nou uit? nu.nl+ 56 - 50 | § Your momma is so fat...

Uit de comments bij Retecool, een ubercool filmpje uit de tijd die de gemiddelde Panzerfauster nauwelijks bewust meegemaakt heeft omdat hij druk was met luiers volpoepen (en dat is maar goed ook als ik dit zie): Mr. T - Treat yo' Mother Right

"She's a queen... second to none
To get a mother, you only get one."


Wat een dude, die Mr. T.+ 57 - 55 | § The "Institute of Hispanic Ufology" is proud to present+ 50 - 52 | § Drink Noni en voel je weer fijn

Soms slaat de totale lethargie (voor de minder slimme lezertjes: uitleg woord hier) je om de oren. Het blijkt dan moeilijk om jezelf in stand te houden. Zo begrijp ik niet dat mijn lichaam me nog trekt bijvoorbeeld. Maar Kijk-lezertjes schijnen zich nog erger te voelen, zo leert een blik op het forum ons. Uitlatingen als: 'gaa gewoon lkkr dood dood aan jou' en 'ik gaa over 10 minutten zelfmoord pleggen omdat de teletubies niet meer op tv zijn', typeren het staatsgevaarlijke negativisme van de Kijk-lezers. En dan te bedenken dat Kijk een blad is voor de minderjarige. Wat nu te doen? Laten we ons maar vasthouden aan de boodschap van Noni: 'Moe? Lusteloos? Pijn? Drink Noni en voel je weer fijn!'+ 45 - 58 | § Dude van de Dag

In het kader van Dude van de Dag, presenteert PF.org: "Ruben S."

"De manier waarop we tegenwoordig voedsel produceren is krankzinnig. Zo intensief... Bla-die-bla-bla... " Zestien miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde...

(klik verder...)


+ 50 - 50 | § Poëzie, of toch maar nie?

Bij ons bestaat de functie van Dichter des Vaderlands nog maar een paar jaar, en is er nu, met Ome Driek aan het roer, alweer de klad in gekomen. Soms word ik er zelfs een beetje verdrietig van: hoe moet Driek zich wel niet voelen nu heel Nederland, sinds hij het is, de Dichter des Vaderlands doodnegeert. Maar dan raap ik mezelf weer bij elkaar en bedenk me dat hij het ook gewoon verdiend heeft.
In Engeland is de traditie van de poet laureate al veel ouder en respectabeler. En daar zit Andrew Motion, de huidige Engelse poeta laureatus nu op zijn pen te bijten. Hij heeft opdracht gekregen een gedicht te schrijven over het licht-controversiële huwelijk van de engelse kroonprins Karel met Camilla Parker-Bowles. Maar wat rijmt er in godesnaam op Camilla? Cop killa? Godzilla?
Aan u om daarmee aan de slag te gaan! Panzerfaust helpt Andrew Motion het weekeinde door! Schrijf (enkele regels van) een gedicht over Camilla, Charles, hun huwelijk, of... Driek van Wissen! Dit alles natuurlijk in oud- negentiende-eeuws- of anderszins gefingeerd upper-class engels!

(klik verder...)


+ 58 - 44 | § Beau, Beau, Beau...

"Whèhèhèhè... snik, snik!" Klik hier, ga naar minuut 14 en huil mee. De mooiste televisie sinds "At your service!"

Update: Onze Odoaker was zo aangegrepen door het afscheid van Beau, dat hij op geheel eigen wijze een Tribute to Beau heeft opgenomen - geheel in de stijl van de overduidelijk strontbezopen Ramses. Met dank aan de Stichting Philadelphia, die de opnameapparatuur en schoonmaakkosten vergoedden.

(klik verder...)


+ 45 - 59 | § Wie zeg je? II

Vaste rubrieken zijn leuk! Denk bijvoorbeeld aan de Brief van de Week in de Donald Duck. Diegene die deze griet weet te achterhalen, krijgt van Kapitein Wim de hartelijke groeten. Zie hieronder voor een "totaal-plaatje"!

(klik verder...)


+ 60 - 45 | § Vlieg met me mee, naar de Regenboog, Regenboog...

Wordt het u allemaal teveel? Werk, studie, verplichtingen, altijd maar presteren? Loopt u over straat met waanbeelden en het gevoel achtervolgd te worden? Heeft u constant het gevoel weg te moeten? Ja?
Dan is er nu iets nieuws! Escapisme heet het, en het werkt voor miloenen mensen over de hele wereld (Roemenen en Antillianen bijvoorbeeld). Natuurlijk, u kunt naar de fles grijpen, of niet meer eten en drinken en een abonnement op World of Warcraft nemen, maar wat ook kan werken is een retourtje 'weg van de werkelijkheid' in de vorm van muziek. And that's where this chick comes in. Emiliana Torrini, Half IJslands, half Italiaans, met diepdonkere ogen waarin je met gemak een koe zou kunnen laten verdrinken.

(klik verder...)


+ 60 - 36 | § 1 second knockout

Wie, zoals de Bever heeft gedaan, in enkele weken tijds zowel Ali, Raging Bull en Million Dollar Baby ziet, is nog wel eens geneigd om de edele bokssport te romantiseren. Na het zien van dit filmpje denk je daar toch weer wat genuanceerder over..

OVERBODIGE UPDEET: Voor de leedies onder de panzerfisters (ik kan me niet voorstellen dat ze er zijn): Clint was vroeger echt een lekkere vent!+ 48 - 51 | § Citaat van de week / Blondjes met attitude

De loeiconservatieve commentator Ann Coulter over de Terri Schiavo-zaak:

"On the basis of these facts, Pinellas County Judge George Greer found that it was Terri's wish to be starved to death. She requires no life support; all she needs is food and water. If being (a) on a liquid diet, and (b) unresponsive to one's estranged husband are now considered grounds for a woman's execution, wait until this news hits Beverly Hills!"

Overigens is "Do a Schiavo" de nieuwste hype onder gezellige mensen.. UPDEET: het kunstenaresje in kwestie, Amanda Egge (echt een NY-scene hittepetitje waar Odoaker dozijnen openingszinnen voor klaar heeft liggen) die de Schiavo's de wereld in heeft geholpen, verbaast zich over de aandacht uit Nederland:

(klik verder...)


+ 47 - 54 | § Op naar de nul zeteee... *KRAK!*

Je zou zeggen, de man, dat is een jager, die scharrelt wat rond van vrouw naar vrouw, en dat hele monogamie ding, dat is niets voor hem. Toch lijkt het er niet op. Kijk maar eens wat er gebeurt als mannen van vrouw en kinderen gescheiden worden. Ik denk dan, joh heerlijk, je bent lekker van die zeurende krengen af en hups, lekker rondnaaien! Maar nee, de heren flippen totaal, hijsen zich in een bizar kutpakje en beklimmen Buckingham Palace of het Kantongerecht te Utrecht, om die kolerekoters maar te zien.
Als je dacht dat dat zielig was, vergis je je. Vandaag werd de Tweede Kamer opgeschrikt door weer zo'n triest geval, toen een man van het publieksbalkon de Tweede Kamer in sprong. Als er niet zo'n schrijnende werkelijkheid aan de basis van deze wanhoopsdaad lag, had ik er hartelijk om kunnen lachen. Of wacht, ik kan er sowieso smakelijk om lachen: wat een nerd, hahaha! Twee gebroken enkels! Hahaha! That's gotta hurt! Nou ja, kop op, gescheiden vaders, met een paar stalen pinnen is het zo weer gefikst! En vergeet niet dat vrijgezelle dames kicken op slachtoffertjes...+ 57 - 47 | § Bedankt, Francisco! *(mooie pik!)*

"Hee, dat heb ik al bij Van Jeaule gelinkt gezien!"

Ken weze, maar het is een prima truc: Ecrans Transparents! De Bever looft twee gedragen overhemden uit voor de Panzerfister die in de comments hetzelfde doet! Pak die camera erbij en goan!+ 64 - 46 | § Ze komen eraan! II

Op PF.org is genoeg over China en de Chinezen geschreven. Xenofobe posts als Ze komen eraan! hebben de boventoon gevoerd. Maar het kan ook anders! We gaan meeliften met het Gele succes! Dus, plunder je spaarrekening, verkoop je vriendinnetje (Niet echt doen, Beef!), en investeer op de USX China Index. Groei gegarandeerd, want hoewel er wel wat bedenkingen zijn, zo wordt er gewaarschuwd voor "de financiële positie van de banken in China, de onderwaardering van de Chinese yuan, de grote werkloosheid in China en last but not least de twijfels die er bestaan over de betrouwbaarheid van Chinese statistieken", China is het beloofde land!

Interesse? Kijk op Geledraak.nl en surf je weg naar welvaart. O, en als je nog bedenkingen hebt over mensenrechten, Taiwan, ofzo, discussieer dan mee op ChinaHerald.net, onderhouden door journalist Fons Tuinstra.+ 56 - 46 | § Quistarfinniy fes Spooksoliy!

Ieder het zijne? Bonsoir, wat dacht u zelf? Een fictieve eilandengroep bedenken, inclusief kaarten en een complete grammatica, lijkt me zinvol & gezond (om van onroerend & leerzaam nog maar te zwijgen). Overigens lijken de bedenkers betrekkelijk normale academie-babyboomers. Studievrinden en het internet... Oppassen dus Panzerfausters! Het kan verkeren!

(klik verder...)


+ 43 - 56 | § Lonsdale vs Turken in je hometown.

Venray, mijn hometown, is de laatste weken in de ban van de groeiende spanningen tussen Lonsdale-jongeren en de allochtoonse gemeenschap. Een paar weken geleden werd een achtjarig meisje in elkaar geslagen (premtime zat er vervolgens bovenop). Afgelopen weekend haalde Venray zelfs de landelijke pers.

(klik verder...)


+ 49 - 45 | § Club Culture

Het verbaast me dat er nog geen officiële reactie van de kant van de regering is gekomen naar aanleding van de bedreiging van een SP-kamerlid in het pittoreske Charlottetown door, naar ik aanneem, een Canadees staatsburger. Grote ophef bleef vreemd genoeg uit. Ja, een oorlogsverklaring (Blame Canada!) zou wat overhaast zijn, maar een boycot van babyzeehondjes-vacht zou toch het minste zijn... of boycotten we dat al lang?

(klik verder...)


+ 51 - 55 | § Almere, de place to be?

Paniek op het net: nadat Jaggle.nl en Volkomenkut.com een filmpje plaatsten van het voorechtelijk gezwoeg van de 19-jarige hangjongere Michael B. en zijn 16-jarige vriendinnetje Michelle uit Almere, kregen ze het even zwaar te verduren. De vader van het meisje reageerde met een ouderwetse doodsbedreiging, Michael B. is zooo 2005 en gooide er dus een DDos-aanval tegenaan.

Wij hoeven dat filmpje niet eens te zien om te weten dat we het beter kunnen, en verleggen de aandacht dus liever naar het echte probleem: Almere.

UPDEET: Sinds de Bever op verscheidene fora suggereerde dat wij het filmpje bezaten, zijn de bezoekersaantallen dramatisch gestegen. Ja, zestienjarigen misbruikt te zien worden, daarvoor zijn we toch online? Welkom, dus, werkend Nederland!

(klik verder...)


+ 58 - 43 | § HAI, ROMÂNIA!

De EU betaalt alles. Tenminste, als je weet op welk Brussels, Strassbourger, Budapester, Weens, etc., deurtje je moet kloppen. Voor de "jeugd", wij dus, is het op die van het European Youth Programme. Als je een jongetje of meisje bent in één van de 31 Europese landen die deelnemen aan dit programma, moet je hier het juiste formulier uitzoeken, een beetje een mooi verhaaltje opschrijven en je krijgt een zak met geld (ongeveer tussen tienduizend en enkele honderdduizenden euro) om van alles en nog wat te organiseren: jeugdweekendjes, postkaarten voor nationale minderheden, etentjes met vrienden uit buurlanden, internationale uitwisselingsprogramma's, knikkerwedstrijden voor gehandicapte, zwakzinnige zigeunertjes of bijvoorbeeld een interculturele seminar. Wat betreft deze laatste, durf ik mij, en met mij Loggerbob en Odoakertje, na deelname aan zo'n seminar in Transylvanië, Roemenië, best een expert te noemen. Lees en kijk mee: Spijkerpoepen met Oostblokkers.

(klik verder...)


+ 52 - 44 | § Lezertjes trekken I

Omdat we nog altijd niet genoeg lezers naar de smaak van de Bever hebben, gaan we het eens mooi zitten stimuleren. Nee, niet door te spammen, maar gewoon met een paar mooie trefwoorden. Wie morgen op "Mirjam Sterk Hamas SM Melkert" googlet, moet wel bij ons uitkomen. De politiek dus, om mee te beginnen: Paasakkoord, Hans van Mierlo, Ed van Thijn, Wouter Bos, Boris Dittrich, Hamas ,Mirjam Sterk, Fatah, Hezbollah, Al-Qaida, doodsbedreiging, De Gaulle, Melkert SM, SM Melkert, kelder Melkert, basement Melkert, Melkert leer, Melkert zweep, Auw Auw Adje, foto's Ad Melkert...

(klik verder...)


+ 54 - 46 | § Cato doet het met Connie, of: politieke retoriek door de eeuwen heen, of: hoe ik mijn doelen bijstelde

"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"
Cato de Oudere, 2 april 190 v. Chr.


"Overigens ben ik van mening dat het gebruik van het woord kroonjuwelen binnen onze partij verboden moet worden"
HAFMO 'zolang mijn kont nog draait zal ik nog wel in leven zijn' van Mierlo, 2 april 2005

+ 58 - 48 | § HIJ IS NIET MEER

Ahios Karel!

UPDEET: Wie moet het nu overnemen? Kies je nieuwe paus!

(klik verder...)


+ 54 - 58 | § ZANU'66

Ja, het paasaccoord is gered en de paus is dood, ondanks de slang in zijn neus. Nou en? What's new? Pausen gaan wel vaker dood en lijmen is al zo oud als de straatkinderen in de metro van Boekarest. Laten we dus niet vergeten dat er in de rest van de wereld, in de luwte van het nieuws, ook nog dingen gebeuren.

Neem Zimbabwe, waar Mugabe's ZANU-PF (let wel: dit is geen lijstverbinding tussen ZANU en Panzerfaust, maar gewoon een partij) zich na een vanouds-kutte frauduleuze verkiezingsstrijd opmaakt om met een tweederde meerderheid lekker geheel naar eigen inzicht constitutionele veranderingen door te voeren. Alle hoop van de oppositie op verandering wordt kortom de grond in gedrukt, hoewel het mij eigenlijk verbaasde dat er na 25 jaar Mugabe nog een oppositie bestond om hoop te koesteren. Nee, dan mogen we hier blij zijn met een integere partij als D'66, die haar kroonjuwelen in de wilgen hangt voor het staatsbelang. Dat ze nu zonder klokkespel door het leven moeten, nemen ze voor lief, en dat, beste kijkbuiskinderen, getuigt van... tsja, waarvan eigenlijk?

Punt blijft: wat ben ik blij dat ik niet in Zimbabwe woon!+ 62 - 52 | § Bang Bang

De Heilige Vader telt zijn laatste zegeningen. Binnen enkele dagen zal het voorbij zijn met de oude Karel. Daarmee gaat een oude wens van veel Panzerfisters in vervulling. Maar wanneer de kerkvader straks het heilig oliesel ontvangt, zal dat niet de eerste keer zijn. Vierentwintig jaar geleden, na de aanslag op zijn leven, gebeurde het ook al eens. Op 13 mei 1981 kreeg Karel een kogel naar zijn knar die afkomstig was uit de blaffer van de Turk en Grijze wolf Mehmet Ali Agca.

(klik verder...)


+ 56 - 45 | § Niet kopiëren is dus cool!

Copyrights, dit en dat, bla bla bla... Daar hebben wij (van pf.org) dus echt helemaal niets (<-- voor jou Kornuitje) mee! Maar stichting, vereniging of weet ik wat, B.I.G. dus wel. Niet kopiëren is dus cool! Odoaker, staat je ftp-server nog open?

NB Lees ook vooral dit interview met de Nederlandse kapioen Need For Speed.+ 56 - 51 | § Histories besef: 1 april 1572 einfulen en versteje

Weten we het nog: 1 april 1572? En 100 jaar later, hoe noemen we dat jaar? Zijn we het vergeten? Lees dit en dat en u bent weer bij!
Hoe dat nou voelde en echt was enzo? Nou, ik denk dus zus en zo. Heeft u betere gevoelens over 1572 en 1672? Ik ben benieuwd, plemp ze hier neer! De beste einfuler en verstejer krijgt van de Super-Adim een bonuskaart cadeau ofzo.+ 55 - 58 | § Mijlpaal

Er is een mijlpaal bereikt! Wisten jullie dat de uitreiking van de TMF Awards in een kleine kantine in Bussum is begonnen? Nou, dan!